Marianne kääretorttu:
Pääsiäinen jo ovella ja niin päätinkin leipoa hauskan tipukakun:
Pohja:
2 dl sokeria
2 dl jauhoja
2 dl kananmunia
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi, lisää jauhot ja leivinjauhe,sekoita.laita irtopohja vuokaan. paista uunissa 175 n 30-45 min riippuen uunista.
Täyte:
7 liivatelehteä, 3 rkl persikkalientä
300 g kuutioitua persikkaa
3 dl vispi kermaa
200g vanilja rahkaa
5rkl tomusokeria
vatkaa kerma, liota liivatteet,sekoita tomusokeri rahkaan, lisää kerma, kuumenna persikkaliemi ja lisää liivatteet ja sekoita ohuena vanana joukkoon, sekoita joukkoon persikkakuutiot. Laita täytekakun 2 väliin, anna hyytyä yön yli ja koristele. Keltaiseksi värjättyä kermaa, puolikkaita persikoita 2kpl pääksi ja vartaloksi ja sulatettua suklaata (silmä, hiustöyhtö,”häntä” ja jalat. pala mandariinia nenäksi.
Oli vuorossa leipoa tyttäreni 2-vuotia juhliin, en kuitenkaan halunnut perus pullaa, kakkua missä hillo ja kerma ym. Joten teinkin vadelmaisen täytteen kakkuun ja tulikin tosi hyvää 🙂 Ja suklaa-pätkis kakun, tuulihattuja kalatäytteellä (äitini teki) kinkku-parsakaali-paprika piirakan, pitsaa,pipareita ym ym… Tässä muutamat ohjeet:
Vadelmatäyte: (täytekakkuun)
6 liivatetta
1/2 dl vadelma funlight
250g maitorahkaa
2 1/2 dl flora vispiä
1 1/2 dl sokeria
5 dl vadelmia
Liota liivatteet, vatkaa kerma, sekoita kerma,rahka, sokeri kuumenna mehu kiehuvaksi lisää liivatteet ja kaada ohuena vanana joukkuun, sekoita ja livää vadelmat. Tämä riitti 26cm kakkuun kahteen väliin. Yön yli hyydytä ja kakun päälle kermavaahtoa,namm =)
Suklaa-pätkis juustokakku:
Pohja: digestive keksejä, voita n 75g
täyte:
200g suklaata
5pätkistä
200g tuorejuustoa (maustamaton)
1-2tl vaniljasok
2munan keltuaista
2 munan valkuaista,1rkl sokeria
3,5dl flora vispiä
5 liivatetta, 2rkl vettä
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit. sulata margariini ja sekoita joukkoon keksimurut. Painele seos vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa sulaksi. Raasta Pätkikset muruksi.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kermavaahto vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon sulatettu suklaa, pätkismurut, vaniljasokeri ja keltuaiset. Sulata liivatteet kiehuvan kuuman veteen. Valuta ohkaisena nauhana tuorejuusto suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele miten tykkäät.
Ohjetta muuantaen saa tehtyä esim valkosuklaa marianne kakun, tavis suklaan tilalle valkosuklaata 200g ja pätkisten tilalle pussillinen marianne crushia.