Lainaa.com

Yleinen

Leipomukset 2013

24.03.2013, saralmiina

Marianne kääretorttu:

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl jauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri keskenään kovaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja sihtaa vaahtoon. Kääntele kevyesti sekaisin. Paista uunin alatasolla 200-asteessa n.6-8 min.
Täyte:
2 dl kermaa
purkki maitorahkaa
¾-1 dl Marianne crushia
Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon rahka ja Marianne crush. Voi lisätä halutessaan sokeria, mutta mielestäni Marianne crush toi sopivasti makeutta.
Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa rullaksi. Leikkaa paloiksi, tarjoile ja herkuttele!

Pääsiäinen jo ovella ja niin päätinkin leipoa hauskan tipukakun:

Pohja:

2 dl sokeria

2 dl jauhoja

2 dl kananmunia

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi, lisää jauhot ja leivinjauhe,sekoita.laita irtopohja vuokaan. paista uunissa 175 n 30-45 min riippuen uunista.

Täyte:

7 liivatelehteä, 3 rkl persikkalientä

300 g kuutioitua persikkaa

3 dl vispi kermaa

200g vanilja rahkaa

5rkl tomusokeria

vatkaa kerma, liota liivatteet,sekoita tomusokeri rahkaan, lisää kerma, kuumenna persikkaliemi ja lisää liivatteet ja sekoita ohuena vanana joukkoon, sekoita joukkoon persikkakuutiot. Laita täytekakun 2 väliin, anna hyytyä yön yli ja koristele. Keltaiseksi värjättyä kermaa, puolikkaita persikoita 2kpl pääksi ja vartaloksi ja sulatettua suklaata (silmä, hiustöyhtö,”häntä” ja jalat. pala mandariinia nenäksi.

Oli vuorossa leipoa tyttäreni 2-vuotia juhliin, en kuitenkaan halunnut perus pullaa, kakkua missä hillo ja kerma ym. Joten teinkin vadelmaisen täytteen kakkuun ja tulikin tosi hyvää 🙂 Ja suklaa-pätkis kakun, tuulihattuja kalatäytteellä (äitini teki) kinkku-parsakaali-paprika piirakan, pitsaa,pipareita ym ym… Tässä muutamat ohjeet:

Vadelmatäyte: (täytekakkuun)

6 liivatetta

1/2 dl vadelma funlight

250g maitorahkaa

2 1/2 dl flora vispiä

1 1/2 dl sokeria

5 dl vadelmia

Liota liivatteet, vatkaa kerma, sekoita kerma,rahka, sokeri kuumenna mehu kiehuvaksi lisää liivatteet ja kaada ohuena vanana joukkuun, sekoita ja livää vadelmat. Tämä riitti 26cm kakkuun kahteen väliin. Yön yli hyydytä ja kakun päälle kermavaahtoa,namm =)

Suklaa-pätkis juustokakku:

Pohja: digestive keksejä, voita n 75g

täyte:

200g suklaata

5pätkistä

200g tuorejuustoa (maustamaton)

1-2tl vaniljasok

2munan keltuaista

2 munan valkuaista,1rkl sokeria

3,5dl flora vispiä

5 liivatetta, 2rkl vettä


Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit. sulata margariini ja sekoita joukkoon keksimurut. Painele seos vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa sulaksi. Raasta Pätkikset muruksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kermavaahto vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon sulatettu suklaa, pätkismurut, vaniljasokeri ja keltuaiset. Sulata liivatteet kiehuvan kuuman veteen. Valuta ohkaisena nauhana tuorejuusto suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele miten tykkäät.

Ohjetta muuantaen saa tehtyä esim valkosuklaa marianne kakun, tavis suklaan tilalle valkosuklaata 200g ja pätkisten tilalle pussillinen marianne crushia.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *